Elfogták az elkövetőket

Vitték volna a szajrét: segítségért kiáltott a megvert őr

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztályának nyomozói a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztályának munkatársaival együttműködve, kedd és csütörtök hajnalban egy-egy személyt fogtak el és állítottak elő a Debreceni Rendőrkapitányságra.

2012.05.03 16:17ma.hu

A két - 44 és 43 éves - feltételezett elkövető még ez év április 2-án, a hajnali órákban, Debrecenben a Monostorpályi úton lévő – autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozó – cég telephelyére jogtalanul behatolt azzal a céllal, hogy az egyik épületben lévő páncélszekrényben tartott készpénzt eltulajdonítsa.

Amíg az egyik személy a páncélszekrény kifeszítésébe kezdett, addig a másik férfi a szomszédos telephely épületében tartózkodó biztonsági őrhöz ment és bántalmazni kezdte a nála lévő földkábellel, hogy az ne tudjon senkit értesíteni és segítséget hívni. A bántalmazás közben a biztonsági őr a földre került és megsérült, a támadó azonban tovább folytatta az ütlegelését. A sértett védekezett, majd ennek során sikerült kijutnia az udvarra, ahol segítségért kiáltott. A két támadó ekkor cselekményét félbeszakította, majd a sértettet és az értéket hátrahagyva menekült el a helyszínről.
A betörési alosztály nyomozói munkájának köszönhetően rövid időn belül sikerült azonosítani az elkövetők személyét, majd a felkutatásukat követően intézkedtek az elfogásukra. A két férfi ellen elfogató parancs volt érvényben más bűncselekmények elkövetése miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két személy korábban már megkísérelte a cselekmény elkövetését, azonban a biztonsági őr meghiúsította az érték eltulajdonítását. 

Az egyiküket már előzetes letartóztatásába helyezte a Debreceni Városi bíróság, míg a másik személy jelenleg őrizetben van, az ő előzetes letartóztatásáról később határoz a bíróság.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le a büntetőeljárást jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.