Gyorsan terjedt a szélben

Képek! Hatalmas tűz a szigetszentmiklósi lakópark közelében - két autó is kigyulladt

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó is kigyulladt, de senki sem sérült meg abban a bozóttűzben, amely egy szigetszentmiklósi lakópark közelében keletkezett, s több tíz hektárnyi területet borított el vasárnap délután.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.04.29 18:57MTI, ma.hu
A Napot alig lehetett látni a Tűzoltóságnál - katt a képre!

A Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese, Szabó János elmondta, hogy a Holló utca végénél lángra kapott bozótoshoz a helyi és az érdi tűzoltókon kívül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakembereit, valamint a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálatát is riasztották.

A tűz a közelben lévő két autón kívül a szomszédos erdő aljnövényzetére is átterjedt, lakóházakat, raktárépületeket is veszélyeztetett, de kiköltöztetésre nem volt szükség - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A lángok továbbterjedését sikerült megállítani, az oltás jó ütemben halad, egyes részeken már az utómunkálatok folynak - közölte Szabó János.

A ma.hu újságírói a szombati nap folyamán Halászteleknél figyeltek fel arra, hogy a környéken gazirtást végző munkások halomra rakott száraz növényzetet gyújtottak meg, majd magára hagyták a kupacokat. Szerencsére ott nem keletkezett nagyobb tűz a gondatlanságból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.