Rongyok között találták meg

Már a kínai útleveleket is hamisítják

Hamis kínai útleveleket szállított egy lengyel kamionos.

2012.04.04 11:15MTI

Rongyok közé rejtve két hamisított kínai útlevelet találtak a pénzügyőrök egy lengyel kamion rakterében, az ügyben ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás közokirat-hamisítás miatt - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a hétvégén Rétság közelében ellenőrizték a ruhákkal, cipőkkel, táskákkal megpakolt, Olaszországból Lengyelországba tartó nyerges vontatót.

A kamion 309 dobozt szállított, a pénzügyőröknek az tűnt fel, hogy az egyik mérete eltér a többitől. Ebből került elő a rongyok közé rejtett két kínai útlevél, amelyeken rögtön látszott, hogy hamisítványok, mert a betűk mérete eltért a szabványtól - közölték a hatóságok.

A balassagyarmati rendőrkapitányság okmányszakértő bevonásával folytatja az eljárást, az adatgyűjtés folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.