Nem sikerült kifosztani

Előzetesbe került a bombafenyegetős ékszerrabló

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, aki a múlt héten megpróbált kifosztani egy kisvárdai ékszerüzletet, tettéről pedig bombafenyegetéssel próbálta a figyelmet elterelni.

2012.03.20 10:56MTI

Ezt közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője kedden.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a bíróság indoklása szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 12-én magához vette a gáz-riasztófegyverét és a felső-szabolcsi városba utazott azzal a céllal, rablással jusson pénzhez. Egy gyógyszertárban a gyanúsított egészségügyi maszkot vásárolt, majd annak érdekében, hogy a belvárosban kevesebb járőr legyen, egy telefonfülkéből felhívta a kisvárdai kórház diszpécserét és közölte vele: 9 óra után a kórház területén egy táskát fognak őrizetlenül hagyni, s abban egy élesített bomba van.

A 44 éves férfi ezután a gyanú szerint maszkkal az arcán bement az ékszerboltba, a fegyverét az alkalmazottra és az ott tartózkodó tulajdonosra szegezve a bevétel, valamint az ékszerek átadását követelte, de ezt a sértettek megtagadták.

A támadó eközben megpróbált berángatni az üzletbe egy oda belépni kívánó vásárlót, majd miután a bolt alkalmazottja és a tulajdonos is a háta mögé került, elmenekült a helyszínről - mondta a szóvivő.

A férfit nem sokkal később a rendőrök elfogták. Nyakó Zsuzsanna tájékoztatása szerint a gyanúsított büntetlen előéletű, munkaviszonya, megélhetést biztosító rendszeres jövedelme nincs.

A szóvivő hangsúlyozta: az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére. A bíróság határozata szerint emellett alaposan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén megszökne vagy elrejtőzne, valamint a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével nehezítené a büntetőeljárást. A határozat jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.