Tilos tüzet gyújtani

Leégett kilenc hétvégi faház a miskolci Lyukóvölgyben

Kilenc hétvégi faház vált a tűz martalékává Miskolc lyukóvölgyi városrészében szombaton, ahol mintegy 200 hektáron égett a száraz fű.

2012.03.17 18:22MTI

Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: megerősített létszámmal dolgoznak a tűzoltók a megyében, ahol már hetek óta érvényben van a tűzgyújtási tilalom. Ennek ellenére szombaton is mintegy 70-szer riasztották a tűzoltókat szárazfű-, illetve avartüzekhez.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az egyébként is száraz növényzet könnyen lángra kap, ráadásul az olykor feltámadó szél továbbviszi a lángokat.

Hozzátette: tilos tüzet gyújtani a megyében még a kijelölt helyeken is, valamint fokozottan kell ügyelni arra, hogy a dohányzók a cigarettacsikket minden esetben megfelelően eloltsák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.