Ötven hektáron tombol a tűz

Viharos szélben lángol a nádas és a rét Csórnál

Gyalogosan, s kézi erővel tudnak csak dolgozni a süppedős, lápos talaj miatt a tűzoltók Csórnál, ahol ötven hektáron ég a nádas, a rét és a bozótos; az időközben a legmagasabb, ötös fokozatúnak nyilvánított tűz oltását az erős szél is nehezíti.

2012.03.12 09:59MTI

Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a lángok oltásába a székesfehérvári, a veszprémi, a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók mellett bekapcsolódtak a siófoki hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók is, Veszprémből pedig a helyszínre érkezett egy speciális, erdőtüzek oltására használt tűzoltóautó.
   
Mintegy ötven tűzoltó birkózik a lángokkal. Két irányból, Nádasdladány és Csór felől oltanak, de miután a süppedős, lápos talaj nem bírná el a nehéz fecskendős gépkocsikat, gyalogosan és kézi fecskendőkkel kénytelenek végezni az oltást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.