Turistabusszal hozták a drogot

Marihuána utazott a gazdátlan csomagban

Húszmillió forint értékben foglaltak le kábítószert a röszkei pénzügyőrök.

2012.03.12 09:11ma.hu

A röszkei határkirendeltségnél jelentkezett belépésre tegnap este egy lengyel honosságú, turistákat szállító autóbusz.
 
A jármű sofőrjei, valamint utasai a pénzügyőr kérdésére elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.
 
A NAV munkatársai a nyilatkozatokat elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű és a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. Ennek során valamennyi utas, csomagjával leszállt a járműről, amikor kiderült, hogy egy táskának nincs gazdája. Az „árván” maradt csomag kibontását követően, törölközőbe tekert csomagokból összesen megközelítőleg 11,5 kg marihuána-gyanús anyag került elő.
 
A pénzügyőrök a 20 millió forint piaci értékű kábítószert átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol az ügyben kábítószerrel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.