Lőni kezdtek

Tűzpárbaj az egyiptomi-izraeli határon

Egy ember életét vesztette, másik három megsebesült csütörtökön az egyiptomi-izraeli határon egy tűzpárbajban - közölte az izraeli hadsereg.

2012.03.16 07:38MTI

Izraeli katonák járőrözés közben egy csoportra figyeltek fel, amelynek tagjai illegálisan léptek be a zsidó állam területére. A katonák tűzfegyverüket kényszerültek használni miután a behatolók felszólításukra nem álltak meg. Ekkor azonban az egyiptomi oldal felől is lőni kezdtek - áll a hadsereg közleményében.

Rövid hajsza után a katonák elfogták a három sebesültet. Negyedik társuk holttestét később a közelben találták meg.

Február végén izraeli katonák a mostani esethez hasonló körülmények között lőttek le egy férfit, aki a Sínai-félsziget felől igyekezett bejutni izraeli területre.

Az érintett határszakaszon aktív csempésztevékenység zajlik. Ezért az izraeli hatóságok 240 kilométer hosszú biztonsági kerítés építésébe kezdtek, hogy megakadályozzák a sivatag felől érkező csempészek beszivárgását izraeli területre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.