Gáz volt ma

Klórgáz keletkezett a jászkiséri tanuszodában

Gázmérgezés gyanúja miatt egy karbantartót a mentők a kórházba szállítottak a jászkiséri iskola tanuszodájából. Eközben gázvezetéket szakítottak el Jászboldogházán.

2012.03.03 17:03MTI

A létesítmény gépházában szombat délelőtt eddig ismeretlen okból klórgáz fejlődött - közölte a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Tótáné Nagy Éva főhadnagy tájékoztatása szerint a riasztott helyi tűzoltók a tanuszodát átszellőztették. A helyszínre vonult a megyei katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő csoportja is, amely gázkoncentráció méréseket végzett. Az adatok alapján a klórgáz koncentrációja az egészségügyi határérték alatt maradt, így nem jelentett veszélyt a környezetre.

A katasztrófavédelmi szóvivő beszámolt arról is, hogy szintén szombaton Jászboldogházán a Petőfi utcában lévő sportcsarnok előtt munkavégzés közben egy gázvezetéket szakítottak el. A műszaki hibát jelezték gázszolgáltatónak, amely a vezetéket helyreállította. A munkálatok idejére mintegy 200 embernek 45 perces időtartamra el kellett hagynia a sportcsarnokot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.