Újfajta gázlopás, dolgozói segítséggel

Zsákban visznek meleget - pedig nem Sándor, József, Benedek...

Különös és egyben életveszélyes "játékot" űznek Kína egyik északi városában, ráadásul a helyi gázkitermelő üzem dolgozóinak aktív részvételével: egyszerű nejlonzsákokban hordják haza a földgázt.

2012.03.02 14:29ma.hu

Hiába minden figyelmeztetés és tiltás, a Kína északi részén található Shandong tartományban megszokott látvány, hogy a falubeliek hatalmasra felfújt műanyag zsákokkal közlekednek: a "tartályokban" a helyi földgáztermelő üzemből illegálisan szerzett gázt visznek haza. Binzhou lakói így oldják meg a fűtést, a zsákot a házukon kívül teszik le, és egy szeleppel csatlakoztatják az ugyancsak kezdetleges kályhához.

Fotó: ChinaSmack


A legnagyobb zsákok akár az 1 méteres átmérőt és a 6 méteres hosszt is elérhetik, ugyanakkor egyetlen apró szikrától is lángra lobbanhatnak és hatalmas robbanást idézhetnek elő, több tíz méteres körzetben halálos pusztítást okozva ezzel. További veszélyt jelent, hogy a falubeliek olyankor is használják a gáztűzhelyeket, amikor esetleg a közeli vezetékben valami miatt üzemszünet van, a visszakapcsoláskor ugyanis a levegőben terjengő gázt is berobbanthatja a tűz.

A lakók ennek ellenére folytatják az életveszélyes hazardírozást, mert mint mondják: egy zsáknyi gázzal öt napon át tudnak fűteni, és ez a szegénységgel teli környéken többet jelent nekik, mint a kockázat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.