Nem volt tettestársa a kegyetlen férfinak

Most szokják a természetes fényt az "amstetten-i rém" áldozatai

A nyomozó hatóság szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy az amstetteni "rémnek" lett volna tettestársa, vagy hogy a 73 éves gyanúsított felesége tudhatott a házuk pincéjében lezajlott szörnyűségről.

2008.05.01 16:50MTI

A nyomozó hatóság szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy az amstetteni "rémnek" lett volna tettestársa, vagy hogy a 73 éves gyanúsított felesége tudhatott a házuk pincéjében lezajlott szörnyűségről.

Franz Polzer
ezredes, az alsó-ausztriai bűnügyi rendőrség vezetője csütörtökön elmondta, hogy Josef Fritzl - akit azzal vádolnak, hogy több mint két évtizeden át fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akitől hét gyereke született, egy közülük korán meghalt - mérnök lévén sokat barkácsolt a ház körül, és teljességgel hihető: a kertben lévő melléképületből nyíló pincét is saját erejéből, segítség nélkül tette "lakhatóvá".

Majd álcázta úgy, hogy még csak ne is sejthesse senki, mi rejlik az elektromos zárószerkezettel ellátott, részben betonból kiöntött ajtó mögött. Azzal kapcsolatban, hogy felbukkant egy videofilm, amelyen állítólag Josef Fritzl látható egy thaiföldi nyaralás alkalmából, az ezredes közölte: mivel a 1,7 méter magas, mintegy 60-70 négyzetméter alapterületű, több helyiségből álló, konyhafülkével is felszerelt tömlöcben hűtőszekrény és fagyasztóláda is volt, az oda bezárt Elisabeth és három gyereke akár hetekig is ellehetett apjuk-nagyapjuk gondoskodása nélkül, egyedül az áramszünet jelenthetett volna veszélyt számukra.

A rendőrség vizsgálja azt is, vajon a pince ajtaja valóban fel volt-e szerelve olyan berendezéssel - ahogy a vádlott állítja -, amely egy idő után, vagy végszükség esetén önmagától kinyitotta volna a feljáratot.

A bűnügyi rendőrség vezetője merő találgatásnak és méltánytalan feltételezésnek minősítette, hogy Josef Fritzl feleségének fel kellett volna tűnnie, hogy a férje kettős életet folytat: nemcsak őt vezette félre a vádlott, hanem mindenki mást is.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.