Nem volt tettestársa a kegyetlen férfinak

Most szokják a természetes fényt az "amstetten-i rém" áldozatai

A nyomozó hatóság szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy az amstetteni "rémnek" lett volna tettestársa, vagy hogy a 73 éves gyanúsított felesége tudhatott a házuk pincéjében lezajlott szörnyűségről.

2008.05.01 16:50MTI

A 68 éves asszonynak egyébként - lányához hasonlóan - hét gyereke született a férfitól, ők most 30 és 50 év közöttiek. A feleséget, a fogságban tartott, most 42 éves Elisabethet és öt gyerekét továbbra is az amstetteni klinikán, a külvilágtól elzárva kezelik.

A hatodik gyereket, Kerstint, akinek a betegsége vezetett végső soron az egész ügy kipattanásához, az intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos, de stabil.

Mivel a gyerekek közül hármat a "nagyszülők" magukhoz vettek, ők úgy nőttek fel, hogy még csak nem is tudtak a házuk alatt, a tömlöcben sínylődő testvéreikről: a családtagok most ismerkednek egymással.

Az orvosok szerint fizikai állapotuk kielégítő - a pincében éltek is kezdik már megszokni a természetes fényt -, de a lelki trauma rendkívül mély nyomot hagyott bennük. Kihallgatásukról egyelőre szó sem lehet, a rendőrség eleve közölte, hogy kizárólag az orvosok és a pszichológusok adhatnak erre engedélyt, mondhatják ki a végső szót.

Egyelőre nem tervezik a tettét lényegében már beismerő, előzetes letartóztatásban lévő Josef Fritzl további kihallgatását sem, a St. Pölten-i államügyészség a jövő hétre tervezi az első beidézést. A gyanúsított ügyvédje azt tanácsolta ügyfelének, hogy több kijelentést ne tegyen a hatóságoknak.

A rendőrség becslése szerint a nyomozás akár hónapokig is eltarthat. Utánajárnak annak is, vajon a férfinak köze lehetett-e egy 17 éves lány 1986-ban történt megöléséhez. Kikérdezik a hatalmas alapterületű, többszintes amstetteni házban - vagy ahogy a sajtó elnevezte: a Rémségek Házában - az utóbbi huszonnégy évben lakott bérlőket, szám szerint több mint száz embert.

A News hírmagazin szerint egyébként az amstetteni "szörnynek" összesen öt ingatlan van a birtokában - az alsó-ausztriai kisvároson kívül Waidhofenben és St. Pöltenben is -, együttes értékük eléri a 2,2 millió eurót.

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.