A havazás miatt gyulladhatott ki a transzformátor

Kilencszázmillió forint égett el a Mátrai Erőműben

Tűz ütött ki szerda hajnalban Visontán a Mátrai Erőműben; a lángokat rövid időn belül eloltották, senki sem sérült meg, a kár értéke azonban eléri 3 millió eurót, vagyis mintegy 900 millió forint.

2012.02.15 13:23MTI

Korcsog Béla, a Mátrai Erőmű Zrt. médiareferense azt közölte: az első vizsgálat szerint feltehetően az erős havazás és a tartós hideg is közrejátszott abban, hogy kigyulladt a IV-es blokk főtranszformátora, amikor éppen hálózatra kapcsolták az áramtermelő egységet. A tűz nem jelent kiesést az áramtermelésben, mert az erőmű rendelkezik tartalék főtranszformátorral - tette hozzá.
   
Mint elmondta, a lángok hajnali fél hatkor lobbantak fel a berendezésben, és az üzemi, illetve az állami tűzoltók háromnegyed hétre meg is fékezték a tüzet. Személyi sérülés, illetve a környezetet veszélyeztető szennyeződés sem a tűz kapcsán, sem az oltás során nem történt, a kár értéke azonban eléri a 3 millió eurót.
   
Korcsog Béla közlése szerint a Mátrai Erőmű Zrt. hasonló károk következményeinek mérséklésére rendelkezik megfelelő biztosítással, a fogyasztókat nem fogja a tűzesetből fakadó hátrány érni.
   
Kitért arra, hogy a veszteségek mérséklése érdekében a cég előbbre hozta a IV-es blokk nagyjavítását, amelynek során beépítik a tartalék főtranszformátort.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.