Tyúktolvajt fogott a rendőrkutya

Keri, a csirkefogó-fogó

Közel hét kilométeren keresztül vezette Keri, a rendőrkutya a nyomozókat attól a Sárkeszi háztól, aminek melléképületéből több mint egy tucat tyúkot loptak el péntek éjszaka.

2012.02.13 09:11ma.hu

A szagot fogott németjuhász a szomszédos faluban lakó elkövető házáig vezette a rendőröket. A 49 éves sárszentmihályi férfi elfogását követően beismerő vallomást tett, annak ellenére, hogy a szárnyasoknak a rendőrök már csak a hűlt helyét találták.

Szombat hajnalban riasztotta a rendőrséget egy sárkeszi család, miszerint hajnalban a tyúkólból 13 db tyúkot lopott el ismeretlen tettes. A bűnügyi helyszínelők aztán hamar rátaláltak a fagyott hóban az elkövetők lábnyomaira, és azonnal nyomkövető kutyát kértek a helyszínre. Keri kutya a lábnyomcsapáson több mint hat kilométeren keresztül, szántóföldön, erdősávon keresztül követte a tyúkok s az elkövetők nyomát, egészen Sárszentmihály, Fő utcáig. Az ott lakók között hamar megtalálásra került az a 49 éves férfi, akinek cipőnyoma megegyezett a helyszínen rögzítettekkel.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra történő előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során beismerő vallomást tett. A rendőrök ezt követően őrizetbe vették.

Székesfehérvári hajléktalan társát – aki az információk szerint a szárnyasokat a megyeszékhelyre egy kerékpárral szállította be - még keresi a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.