Lefizette a boncmestert

Kábítószert is találtak a temetőhuszár polgármesternél

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Szőc község polgármesterét, mert októberben megvesztegette az ajkai Magyar Imre Kórház boncmesterét, hogy az ő temetkezési cégét ajánlja az elhunytak hozzátartozóinak.

2011.11.30 08:18ma.hu

Büntetőeljárást indított a rendőrség Szőc község polgármestere és édesapja ellen, mert megvesztegették az ajkai Magyar Imre Kórház boncmesterét - értesült a HavariaPress.

Az orvosnak esetenként 30 ezer forintot ígértek, amennyiben az elhunytak hozzátartozóinak az ő temetkezési cégüket ajánlja. Ezzel a patológus megszegte munkaköri kötelezettségét, hiszen a hozzátartozókat befolyásmenetesen kell tájékoztatnia a temetkezési vállalatok közötti szabad választás lehetőségéről.

A polgármestert november 23-án őrizetbe vette a rendőrség, és házkutatást is tartottak nála, amelynek során növényi kábítószert is lefoglaltak. A bíróság november 25-én elrendelte a polgármester előzetes letartóztatását.

Az ügyben vesztegetés és kábítószerrel visszaélés miatt folyik az eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.