Fogházbüntetésre ítélték

Meg akarta öletni az apját a balatonlellei kamasz

Jogerősen egy év nyolc hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság hétfőn egy 16 éves balatonlellei fiút, aki meg akarta öletni az apját.

2011.11.28 15:06MTI

A bíróság a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette, egyúttal elrendelte a kamasz pártfogói felügyeletét.
   
A fiatalkorú O. Péter négymillió forintot és az apja autóját ígérte oda a gyilkosságért egy ismerősének, aki látszólag beleegyezett a végrehajtásba, mivel attól félt, hogy a fiú mást talál helyette, aki meg is teszi, amire kérik.
   
Az ügyészség emberölés bűntettének előkészületével vádolta meg a jó szociális és anyagi körülmények között élő szakközépiskolás fiatalt, akinek a korábbi jó teljesítés után leromlottak a jegyei, s néhány tantárgyból bukásra is állt.    
   
A vádlottnak megromlott a viszonya a szüleivel, különösen az apjával, aki szerinte túl szigorúan nevelte. A fiú az ismerősének azt mondta: azért akarja megöletni az apját, hogy elkerülje a folytonos vitákat és az őt ért bántalmazásokat.
   
A megbeszélés szerint ez év áprilisában, a fiú apjának a boltjában kellett volna végeznie a férfival az ismerősnek, aki azonban nem ment el a megadott helyre.
   
A bűncselekményre való előkészületről a rendőrség úgy szerzett tudomást, hogy a vádlott a barátaival, az apja autójával a fővárosba ment. A férfi erről nem tudott, ezért lopás miatt feljelentést tett. A rendőrség megtalálta az autót, és amikor kihallgatták az abban ülő fiatalokat, akkor az is kiderült, hogy O. Péter mire készül. A fiú beismerő vallomást tett, s a szüleitől bocsánatot kért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.