Veszélyes rovarölő szert lopott egy ismeretlen

Halálos méreg! Ne vegye meg!

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytat lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben, aki egy telephelyről 52 kg erősen mérgező rovarölő szert tulajdonított el.

2011.11.21 09:35ma.hu

Az alumínium-foszfid hatóanyagú rovarölő szer emberre is rendkívül veszélyes, igen mérgező, belélegezve, lenyelve súlyos, akár halálos is lehet.

A szakszerűtlen tárolás, kezelés súlyos egészségügyi panaszokat okozhat. A készítményt csak egészségügyi gázmesteri képesítéssel rendelkező személy használhatja.

A méreg 30 cm magas, 15 cm-es széles 52 kg, 1 kg-os súlyú alumínium flakonokban van, melyen az alábbi felirat szerepel: QUICKPHOS rovarölő szer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.