Megszívták

Nagyot tépett az NNI - 3200 tő kannabiszt találtak

Óriási ültetvényre bukkantak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai: összesen 3200 tő kannabiszt találtak két szigetszentmiklósi ipari épületben - közölte Ródler Norbert őrnagy, az NNI kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetője csütörtökön a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

2011.11.17 14:42MTI

Az őrnagy elmondta: öt vietnámi és két magyar embert fogtak el a nyomozók, akiket a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezett kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt.

Sikerült elfogni a csoport 41 éves vezetőjét, a kertészeket és a termesztők magyar segítőit - tette hozzá. A teljesen felszerelt ipari épületekben már hónapok óta tarthatott a kábítószer termesztése; a csoport 3 havonta szüretelhetett - mondta a vezető.

Ródler Norbert szerint a lefoglalt növényekről száz-százötven kilónyi marihuánát lehetett volna leszüretelni, ennek körülbelül százötvenmillió forint a nagykereskedői ára.

Elmondta: feltehetően Magyarországon akarták értékesíteni kábítószert. Mint megjegyezte: nemrégiben Csehországból érkezett egy nagyobb - 20 kilogrammnyi - marihuánaszállítmány, amelyre sikerült az NNI munkatársainak lecsapniuk, akkor is vietnámi csoport állt a háttérben - fűzte hozzá.

Ródler Norbert szerint a vietnámi kannabisztermesztő csoportok egész Európában gondot okoznak. Magyarországon egyébként a kábítószeres büntetőügyek mintegy 80 százalékában marihuána szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.