Autóval menekültek volna a helyszínről

Lebuktak a tolvajok, majd a biztonsági őröknek ugrottak

Bejelentés az egyik fehérvári nagyáruház biztonsági szolgálatától, hogy tetten értek két fiatalembert, akik egy napszemüveget akartak eltulajdonítani az üzletből.

2011.11.11 09:09ma.hu

Amikor a kasszától való távozás után feltartóztatták őket, azok eldobták a napszemüveget, majd szóváltásba keveredtek az őrökkel, és dulakodni kezdtek velük. A verekedésbe már bekapcsolódott az elkövetők harmadik társa is. Majd ezt követően mindannyian elhagyták az bevásárló központot, miközben a bejáratnál lévő szeméttároló edényt felborították és eldobták.
 
A bejelentést követően az ügyeletes azonnal a helyszínre küldte a járőröket, akik azt látták, hogy az üzlettől a Berényi út irányába kanyarodik egy VW Golf a tilos jelzés ellenére. A gépkocsit sikerült megállítaniuk, és a benne ülőket elfogniuk.

Kiderült, a sofőr ittasan ült a volán mögött. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda ugyanis pozitív értéket mutatott. Őt mintavételre állították elő, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. A rendőrök vezetői engedélyét a helyszínen elvették.     
 
Kiderült, hogy a bántalmazás során az egyik őr nyolc napon túl, míg a másik nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 
 
A rendőrök mind a három elkövetőt – egy 20 és két 22 éves fehérvári férfit - előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a délelőtt folyamán fog megtörténni gyanúsított kihallgatásuk.

A fiatalembereknek lopás, súlyos testi sértés, csoportos garázdaság, illetve a sofőrnek ezen kívül még ittas vezetés miatt is felelnie kell.   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.