Fegyverrel rontott a pénzintézetbe

Kirabolt egy takarékszövetkezetet a Zuschlag-per tanúja

Megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a Fiatal Baloldal kecskeméti elnökségi tagjának tárgyalása. A férfit fegyveres rablással vádolják, 2009 szeptemberében fosztott ki egy pénzintézetet Ágasegyházán.

2011.11.10 13:08havariaPress

Csütörtökön kezdődött meg a fegyveres rablással megvádolt F. András elsőfokú pere Kecskeméten. A Fiatal Baloldal kecskeméti szervezetének volt elnökségi tagja 2009. szeptember 11-én rabolt ki egy takarékszövetkezetet Ágasegyházán. A férfi társával együtt, autón érkezett a pénzintézethez.

Gázpisztollyal a kezében, napszemüvegben és baseballsapkában lépett a takarékszövetkezet épületébe, miközben társa odakint várakozott. A fegyverrel megfenyegette az alkalmazottat, s pénzt követelt. Több mint másfél millió forintos zsákmányával aztán elmenekült.
Néhány héttel a rablás után F. András önként jelent meg a rendőrségen, s beszámolt a bűncselekményről. Letartóztatásba csak azt követően került, hogy Ausztriában, az ottani hatóságok csalás miatt elfogták.

A rablási ügy elsőrendű vádlottja korábban a Zuschlag-per egyik tanúja volt, a vádat alátámasztó vallomást tett az ügyészségen, de bírósági meghallgatására nem került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.