A motorra és a tőkesúlyra tekeredett az eszköz

Vitorlást fogott a balatoni halászháló

A sűrű ködben, késő este halászhálóba akadt egy vitorlás, amelyről segélyhívást intéztek a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére.

2011.11.10 11:09ma.hu

A vitorláskiszabadítására a Siófoki Vízirendészeti Rendőrőrs hajóvezetői indultak, akik útban a vitorlás felé - amely megadta a GPS koordinátáit - találkoztak egy csónakból horgászó személlyel is, aki szintén mentésre szorult, így őt előbb kimentették.

A vitorláshoz érve csak a halászháló kisebb mértékű szétvágásával lehetett kiszabadítani a hajót, amelynek tőkesúlyára és segédmotorjára is rátekeredett a háló. A járőrök vontára vették az üzemképtelenné vált vitorlást, és a rajta lévő 3 személlyel együtt a siófoki Stefánia kikötőbe vontatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.