Újszülöttje meggyilkolásával vádolják a nőt

A sporttáskában halt meg a csecsemő: előzetesben marad az anya

Előzetes letartóztatásban marad az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nő.

2011.10.20 09:31MTI

Az asszony letartóztatását október 4-én rendelték el; az elsőfokú határozatot a gyanúsított és védője megfellebbezte. A másodfokú bíróság a végzésében egyetértett az elsőfokú bíróság nyomozási bírójának álláspontjával, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt - ismertette Nyakó Zsuzsanna.
   
Hozzátette: a másodfokon eljáró bíróság szerint a cselekmény tárgyi súlya, büntető törvénykönyvi fenyegetettsége, az elkövetés körülményei miatt a szökés, elrejtőzés veszélye még a gyanúsított kedvező személyi körülményei ellenére is fennállnak, ezért indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.
   
A 21 éves H. Friderikát 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A fiatal nő szeptember 29-én hajnalban ibrányi lakóházukban érett, életképes fiú csecsemőt szült, akit ruhaneműbe burkolva sporttáskába tett és elrejtett egy szekrényben. Az asszonyt rossz egészségi állapota miatt édesanyja kórházba szállította.
   
A bűncselekmény a Btk. szerint az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, 10 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtható - jegyezte meg a bírósági szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.