Pénzbüntetést is kapott

Már le is ülhette volna: 10 év bujkálás után 11 évet kapott

Tizenegy év fegyházra ítélték az ismerőse megölését tíz év elteltével beismerő férfit.

2011.10.19 14:59MTI

Első fokon tizenegy év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pest Megyei Bíróság szerdán Ravasz Károlyt, aki 2000-ben különös kegyetlenséggel megölte egy ismerősét Érd közelében. A román-magyar állampolgár tíz év múltán, a XXII. kerületi rendőrségen adta fel magát.

A bíróság - nem jogerős ítéletében - a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte 660 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott, ügyének jogerős lezárásáig, előzetes letartóztatásban marad.

Szabó Judit bíró indokolásában elmondta, enyhítő körülménynek értékelte a vádlott önfeljelentését és az eltelt hosszú időt. Mindemellett rámutatott a hasonló erőszakos bűncselekmények elszaporodására.

A bíróság nem osztotta a védelem nézetét, miszerint Ravasz Károly a tettét erős felindulásból követte el. Az ügyész az elsőfokú bírósági döntést tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ravasz Károly 1988-ban letelepedési szándékkal érkezett Romániából Magyarországra. Itt megnősült, három gyermeke született. Később házassága tönkre ment, így egyedül élt Tárnokon.

A vádirat szerint a férfi 2000. október 1-jén gépkocsiján Tárnokról Százhalombattára tartott volt feleségéhez, hogy vigyázzon a gyermekeire. Még Tárnokon megállította őt az ittas sértett, akit Erdélyből ismert, és akinek itt többször munkát adott. A vádlott felvette őt a kocsijába, mondván, arra az időre, amíg elintézi a dolgait, ad neki italra pénzt. A sértett menet közben folyamatosan azt kérte, hogy álljanak meg egy kocsmánál. A vádlott végül Érd közelében letért egy földútra, a ruhájánál fogva kirángatta az autóból utasát, és azt mondta neki: "most megdöglesz".

A másik férfi hiába rimánkodott neki, hogy ne bántsa. A vád szerint Ravasz Károly a kocsijában tartott lapátnyéllel súlyosan bántalmazta, majd sorsára hagyta ismerősét, akinek a holttestét egy héttel később találta meg egy járókelő.

A vádlott 2010 májusában saját elhatározásából adta fel magát a budafoki rendőrségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.