Két család nem fogadta el a felajánlott lakást

Leszakadt födém - új otthonokba költözhetnek a lakók

A IX. kerületi önkormányzat sajtóreferense közölte: új otthonokba költözhetett a csütörtökön megsérült ferencvárosi épület lakóinak túlnyomó többsége.

2011.09.23 14:46MTI

V. Szabó Szilvia tájékoztatása szerint a kitelepített 26 család közül 24 elfogadta a felajánlott új lakást. Az önkormányzat szakemberei - alig egy nappal a baleset után - péntek reggel 7 órára befejezték a lakók átköltöztetését.
   
Elmondta, hogy szinte mindenki jobb körülmények közé került, így például van olyan család, amelyik háromszobás panellakásba költözhetett.
   
Hozzátette: az a két család, amely nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott lakásokat, rokonokhoz költözött.
   
A sajtóreferens közölte, néhány napon belül - a statikai vizsgálat eredményétől is függően - eldől, hogy a lakók kiköltöztetése ideiglenes vagy végleges megoldás-e. Jelezte: az önkormányzat már korábban döntött arról, hogy a rossz állapotú házat néhány éven belül elbontja.
   
Tájékoztatása szerint a balesetben megsérült két felnőtt már csütörtökön elhagyhatta a kórházat, és az öt gyermeket is várhatóan egy-két napon belül kiengedik a Heim Pál kórházból.
   
Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai 3-as számú lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé.
   
Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását.
  
A IX. kerületi rendőrkapitányság két huszonéves férfit őrizetbe vett, azzal gyanúsítják őket, hogy ellopták a lakóház két tartóoszlopát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.