Hét indiai, afgán és pakisztáni

Tovább tart a menekültáradat a Dél-Alföldön

Polgárőrök fogták el azt a hét indiai, afgán és pakisztáni határsértőt Ásotthalmon, akik csütörtök délután lépték át az országhatárt.

2011.09.23 10:05MTI

Hét illegális határátlépőt fogtak el csütörtök délután az ásotthalmi polgárőrök. A három indiai, három afgán és egy pakisztáni férfi ellen idegenrendészeti eljárást indítottak - értesült a HavariaPress.

Szintén csütörtök további négy, indiai és pakisztáni férfit is elfogtak. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ezen a héten eddig 52 határsértőt fogott el, akik a zöld határon keresztül próbáltak bejutni a schengeni övezetbe.

A migránsok száma az elkövetkező napokban, hetekben várhatóan emelkedni fog, Szerbiában, főként Szabadkán és a többi országhatárhoz közeli településen már napok óta egyre több menekült vár a kellő pillanatra, hogy az embercsempészek segítségével eljuthassanak valamelyik nyugati országba. Információk szerint az embercsempészek a kockázatosnak bizonyuló feladatért egy-egy menekülttől már három-négyezer eurót is elkérnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.