Két embert őrizetbe vettek, egyet még keresnek

Rendőrökre támadtak az ukránok Záhonynál

Ukrán állampolgárok támadtak intézkedő rendőrökre a záhonyi határállomáson.

2011.08.30 13:08MTI

A rendőrök a kilépő oldal forgalmát felügyelték hétfőn, amikor egy ukrán rendszámú mikrobusz megpróbálta kielőzni a várakozó sort - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.    

A két rendőr megállította a járművet, igazoltatni akarta annak vezetőjét, a sofőr azonban ellenszegült, többször feléjük rúgott és ütött. Az agresszív sofőr elleni intézkedést két másik ukrán férfi is megpróbálta megakadályozni, ezért a rendőrök erősítést hívtak - tette hozzá a százados.
   
A rendőrök végül egy 33 és egy 39 éves ukrán állampolgárt vettek őrizetbe, időközben távozott harmadik társukat még keresik.
   
A külföldiek ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményeztek eljárást az ügyészségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.