Elfogták a huszonötmilliós kárt okozó tettest

Vasrács mögé kerülhet a színesfémtolvaj

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tudatta: elfogták a hétvégén azt a tolvajt, aki színesfémvezetékek után kutatva 25 millió forintos kárt okozott egy vállalkozás szolnoki raktárában.

2011.07.11 17:47MTI

Szabó Zita tájékoztatása szerint a gyanúsított alig néhány napos nyomozás után került rendőrkézre. Az ügyben azt követően indult eljárás, hogy a károsultak múlt hét csütörtökön értesítették a rendőrséget: a társaság Thököly úti telephelyén álló épületben ismeretlen tettes színesfém után kutatva fosztogatott.
   
Az elkövető kiszakította a vezetékeket, tönkretette a fűtési rendszert, leszerelte a csapokat, sőt, még két szabászgép vezetékrendszerét is levágta. Végül a létesítményben található valamennyi rézből készült tárgyat és alkatrészt összegyűjtve távozott a helyszínről.
   
A férfi az elsődleges becslések alapján a lopással 5 millió forintos kárt okozott a kft. tulajdonosának, akit azonban további 20 millió forintos veszteség ért a raktárban történt rongálás következtében - tette hozzá az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.