Hollandiában sok lopás történt

Színesfémtolvajok elől menekítik a köztéri szobrokat

Színesfémtolvajok elől menekítik a köztéri szobrokat Hollandiában, ahol az utóbbi időben számos bronzból készült műalkotást loptak el ismeretlenek.

2010.11.11 16:15MTI

Az ország keleti részében található Nijmegenben a további fémlopásoktól tartva tíz köztéri alkotást szereltek le, köztük egy helyi személyiség, Mariken van Nieumeghen (Nimvégai Márika) szobrát.

A németalföldi drámairodalom egyik legkiemelkedőbb alkotásának hősnőjéről készült szobor azért is becses a helyieknek, mert nieumegheni Mariken története a holland könyvnyomtatás kezdeti időszakában, 1485 és 1510 körül keletkezett.

A városvezetés egyelőre nem tudja, hogy mi lenne a tolvajok ellen a legjobb megoldás.

Fölvetődött, hogy GPS-nyomkövetőt szerelnek a szobrokba, de az is elképzelhető, hogy valami olcsóbb anyagból készült másolatokra cserélik a közterekről leszerelt alkotásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.