Kihallgatták őket, bűncselekményt követtek el

Mézhamisítással gyanúsítanak két embert

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a rendőrség honlapján közölte: két embert gyanúsítanak azzal, hogy olyan mézet hoztak forgalomba, amely nem felelt meg a Magyar Élelmiszerkönyvben foglalt előírásoknak.

2011.07.08 14:01MTI

A nyomozás egy multinacionális cég áruházaiban 2008 júniusában forgalomba került olyan méztermékek és azok forgalomba hozatalának vizsgálatára terjedt ki, amelyekről laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy nem feleltek meg a Magyar Élelmiszerkönyvben foglalt előírásoknak, azaz hamisítottak - olvasható a police.hu oldalon.
   
A vizsgálat két gazdasági társaság és egy egyéni vállalkozó méztermelési tevékenységének felderítésére terjed ki.
   
Közölték: az ügyben két gyanúsítottat hallgattak ki. A rendelkezésre álló adatok alapján az ő esetükben összességében 1,4 millió forint értékre elkövetett, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűncselekményének megalapozott gyanúja állapítható meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.