Nemcsak finom, véd is

Ha támad a fertőzés, befelé a mézzel!

A Queenslandi Egyetem kutatói az ausztrál mirtuszból készült mézet a penicillin és a penicillintartalmú készítmények természetes alternatívájaként emlegetik.

2011.03.13 10:00medipress.hu

A kutatók megállapították, hogy világ összes orvosi felhasználású méze közül az ausztrál mirtuszból készült méznek a legmagasabb az antibakteriális hatású metilglioxál (MGO) tartalma.

Míg általában az orvosi felhasználású mézeket sebek és vírusok kezelésére használják, addig az ausztrál mirtuszból származó méz hatékonynak bizonyult az olyan komoly fertőzések ellen is, melyek rezisztensek a penicillinkezeléssel szemben.

A mirtuszmézet Ausztrália keleti partjától, Új-Dél-Wales déli partjain át egészen az északi York-fokig országszerte forgalmazzák.

Carolyn MacGill,
a kutatásban résztvevő egyik vállalat igazgatója elmondása szerint a mirtuszmézzel olyan gyakori fertőzéseket is kezelni lehet, mint a meticillinnel szemben ellenálló sztafilokokkusz aureus (MRSA).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.