Hiába lőtte le a kutyát

Erős gyanú: gyilkolt a nyugdíjas rendőr a vadászaton

A rendőrség egy nyugdíjas rendőrt gyanúsított meg a napokban azzal, hogy az ő gondatlansága miatt végződött halállal egy vadászat májusban, a baranyai Teklafalu közelében.

2011.06.21 18:54MTI

Az áldozat szomszédságában lakó és korábban körzeti megbízottként dolgozó férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják.

A férfi beismerő vallomást tett, és szabadlábon védekezik.

Az eset május 8-án, egy sűrű erdős területen, hajtás közben történt. A nyugdíjas rendőr a növényzet mozgásából úgy gondolta, hogy vaddisznó van ott és odalőtt a sörétes puskájával. Csakhogy ezzel nem egy vadon, hanem vadásztársán ejtett halálos sebet, akinek életét a helyszínre érkező mentők nem tudták megmenteni.

A nyomozás eddigi adatai alapján a vadászaton több foglalkozási szabályt is megsértettek. A gyanúsított fél órával a tragédia előtt véletlenül lelőtte a későbbi áldozat kutyáját, a hajtás ennek ellenére folytatódott.

forrás: googlemaps


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.