Nem tudták megmenteni

Meghalt a Teklafalun meglőtt vadász

Belehalt sérülésébe az a vadász, akit egy vadászat során lőttek meg a baranyai Teklafalu közelében vasárnap.

2011.05.08 15:44MTI

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az eddig rendelkezésre álló adatok alapján annyit közölt, hogy a férfin egyik társa sörétes puskával ejtett halálos sebet. A rendőrség az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást. Az eset egy sűrű erdős területen, hajtás közben történt.

A meglőtt vadász életéért küzdöttek a mentők, de nem tudták megmenteni.

Halálos kimenetelű vadászbalesetek Magyarországon

2005. január 16. - A Baranya megyei Hosszúhetényhez közeli erdőkben fácánvadászat közben véletlenül elsült egy fegyver. Lövedéke fejen talált egy vadászt, aki 24-én a kórházban meghalt.
2005. június 15. - A Vas megyei Ispánk határában egy csákánydoroszlói férfi a vadászati szabályokat megszegve egy nyiladékból célzott lövést adott le, ami eltalált egy hazafelé tartó asszonyt. Az áldozat a helyszínen belehalt sérülésébe.
2005. július 9. - A helyszínen meghalt az a miskolci vadász, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Martonyi külterületén véletlenül hasba lőtte magát.
2005. október 12. - A Nógrád megyei Fenyvespusztán egy vadász tévedésből fejbe lőtte budapesti vadásztársát.
2005. november 26. - Nógrád megyében, a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti területen vadászat során saját bátyja sebesítette meg Urbán Árpád szocialista országgyűlési képviselőt. A politikus a kórházban belehalt sérülésébe.

2006. január 12. - Nógrád megyében, Cserhátsurány közelében vaddisznóhajtás közben az egyik vadász oldalirányból fejbe lőtte lajosmizsei társát.
2006. szeptember 23. - Baranyában, az Okorságot Kákiccsal összekötő út mentén életét vesztette egy 68 éves férfi; egy vadász vadnak gondolta és véletlenül agyonlőtte.
2006. október 11. - A Somogy megyei Jákó külterületén egy vadász a magaslesről mozgást észlelt a közeli kukoricásban. Azt hitte, hogy szarvas, és elsütötte a puskáját. A lövés egy vadásztársát érte, aki a helyszínen életét vesztette.
2006. december 3. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden vaddisznóvadászat során véletlenül agyonlőttek egy vadászt. A szomszédos lesállásból tiltott irányba adtak le lövést, s az találta el.
2007. január 19. - A Komárom-Esztergom megyei Réde határában két vadász - mivel bokrok között mozgó vadnak vélték - rálőttek egy emberre, aki a helyszínen életét vesztette.
2007. november 24. - Zala megyében, a Nagykanizsához közeli Bocska határában, a faluhoz közeli magaslesen halálos lövés ért egy német vendégvadászt, amikor a környéken szervezett hajtás során nagyvadra vadásztak. 2010-ben a bíróság felmentette azt a vadászt, akit az ügyben vádoltak. Megállapították, hogy a lövedék gellert kapott, amit a vádlott nem láthatott előre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.