Megvan az egymilliomodik játékos

Közösségi játszadozás: a nők a farmosat, a férfiak a kártyásat szeretik

A nők körében a farmos, a férfiak esetében a kártyás és a harcos stratégiai játékok a legnépszerűbbek az iWiW virtuális világban. Mostantól pedig kávézót üzemeltethet vagy a Keresztapa küldetéseit teljesítheti az, aki gengszter vagy épp üzletasszony bőrébe bújna.

2011.02.01 13:23ma.hu

Magyarország legelső közösségi portálja, az iWiW jelenleg harminchat magyar nyelvű és ingyenesen elérhető játékot kínál felhasználói számára az Alkalmazások között.

A játékosok száma a napokban haladta meg az egymilliót. A statisztikák alapján a nők leginkább a farmos stratégiai játékokat (pl. Farmerama, Őrült farm) részesítik előnyben. Ezek közül a legnépszerűbb a magyar fejlesztésű Tanyavilág, melyet közel 200 ezer ember vett fel, a legaktívabbak a 30-35 év közötti korcsoportba tartozó hölgyek.

A férfiak esetében a szintén magyar fejlesztésű Machopoker kártyajáték vezet (több mint 240 ezren játszottak már vele), de igen közkedvelt a Városi bandák elnevezésű harcos stratégiai játék is. A Webaudit eredményei szerint legtöbbet a 36-44 év közöttiek játszanak.

Egyre több nemzetközi játékforgalmazó érdeklődik a magyar közösségi portál iránt, és hozza be játékait az iWiW-re. A sort a német Bigpoint BmgH kezdte, majd az orosz i-Jet Media folytatta, januártól pedig a népszerű Goodgames Studios négy új játékát fedezhetjük fel az iWiW Alkalmazásai között.

Az újdonságok közül kettő a hölgyeket célozza meg: a Goodgame Cafe-ban kávézót lehet üzemeltetni, és ügyesen taktikázva (például az ételek beszerzésének optimalizálásával) az üzletasszonyok gyöngyévé válni.

A farmos játékok kedvelőinek pedig szóljon a legújabb őrület, a Goodgame Farmer. Ezen a virtuális farmon bárki kiélheti gazdálkodási és gazdasági ösztöneit, majd a bevételt csupa hasznos dologra elverheti.

A férfiak pedig egészen új pókerélményt szerezhetnek a Goodgame Poker elnevezésű játékkal, amely tulajdonképpen az Texas Hold’em Poker alapjaira épül, ám jócskán felturbózták extrákkal.

Aki pedig a gengszterek életébe kóstolna bele, legálisan megteheti a Goodgame Mafiával: a Keresztapa megbízásait teljesítve kellő rátermettséggel, a raglétrán fokról fokra feljebb lépve akár a világ legnagyobb gengszterévé válhat a vállalkozó kedvű játékos.

Ahogy az iWiW összes játéka, úgy természetesen az újak is magyar nyelven érhetők el a közösségi portálon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.