Új kommunikációs lehetőség

iWiW Kapu: Az összefűzhető kapcsolatok

Az iWiW Kapu a felhasználók webes regisztrációinak összekötésére alkalmas fejlesztés, amely a felhasználóknak egyszerűséget és gyorsaságot, a weboldalak tulajdonosainak új kommunikációs lehetőséget jelent.

2010.04.08 16:10ma.hu

Az iWiW Kapu lehetőség arra, hogy a felhasználók iWiW-felhasználónévvel és -jelszóval más weboldalakon regisztrálhassanak, illetve meglévő regisztrációjukat összekapcsolhassák az iWiW-profiljukkal.

Az összekapcsolás egy olyan a felhasználók által választható opció, amely egyrészről leegyszerűsíti a különböző weboldalak használatát, másrészről automatikus hírfolyamot generálhat az iWiW-falon, széles körben mutatva a felhasználó internetes tevékenységét, érdeklődését. Ráadásul az új funkcióval igény esetén megoldható, hogy egy bejelentkezéssel több felületet érjenek el a felhasználók.

Az iWiW Kapu használatával különböző weboldalak látogatóinak kommentjei, megjegyzései, szöveges vagy képi tartalmai a felvitel pillanatában az iWiW-en is megjelenhetnek a hírfolyamban vagy az értesítések között, így az iWiW-es ismerősök szinte azonnal értesülhetnek ismerőseik új hobbijairól, kalandjairól, de akár egy új terméket, szolgáltatást is megismerhetnek. A felületek (iWiW Kapuval történő) összefűzésével termékek, szolgáltatások népszerűsítésére új felületek és több potenciális felhasználó érhető el, valamint megvalósítható az ismeretség alapú információszolgáltatás.

Az új funkció bármilyen weboldalhoz könnyen illeszthető, az Origo Zrt. mintakódot biztosít a fejlesztőknek, és a http://dev.iwiw.hu oldalon lépésről lépésre vezeti őket a telepítésig.

Az iWiW Kapuban részt vevő weboldalakkal kapcsolatos engedélyezést, jóváhagyást - az alkalmazásokhoz hasonlóan - az Origo Zrt. végzi üzleti, technikai, jogi előminősítés után. Az iWiW Kapu a nyílt iparági standardnak számító oAuth http://oauth.net/ technológián alapul, illetve továbbra is használja az OpenSocial http://www.opensocial.org/ szabványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.