Két IP-címről is betámadták

Hozzáférhettek iWiW-es titkainkhoz?

Az iWiW is elismerte, hogy karbantartás közben két IP-címről is érkezett nem rendeltetésszerű lekérés, a cég ismeretlen tettes ellen feljelentést tett

2010.04.02 08:44index.hu

Az index.hu információi szerint március 25-én néhány óráig olyan súlyos biztonsági rés keletkezett a közösségi oldal üzenetküldő rendszerében, amit hozzáértők könnyedén kihasználhattak, és gyakorlatilag gond nélkül férhettek hozzá bárkinek az iWiW-en tárolt leveleihez.

Karbantartás közben két IP-címről is érkezett nem rendeltetésszerű lekérés - a vállalat feljelentést tett.

Az iWiW vezetője, Szabó Márton elismerte a hiba létezését, mint írta, az az iWiW frissítése közben zajló munkálatok miatt keletkezett.

Mint mondta: az adatbázist a probléma észlelésekor leállították, majd a javítást követően újraindították, azóta biztonságosan használható a közösségi portál.

Teljes körű vizsgálatot indítottak - Szabó szerint "a probléma megoldásáig a levelezést arra illetéktelenek is használhatták, ezért társaságunk számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, valamint levéltitok megsértése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.