Hirdetési cégeknek spionkodnak a programok

Személyes adatokat halásznak "Facebook-zavarosból"?

Személyes adatokat továbbít a Facebook közösségi portál tíz alkalmazása a The Wall Street Journal című lap értesülései szerint; az adatok hirdetési cégek és internetfigyelő csoportok tucatjaihoz kerülnek.

2010.10.18 21:09MTI

Mint a tekintélyes lap hétfői számában beszámolt, a biztonsági előírások megszegése olyan felhasználókat is érint, akik teljes profiljukat bizalmasként jelölték meg. Néhány esetben - írta a The Wall Street Journal - az alkalmazások a barátok e-mail címét is lehalászhatóvá tették.

A Facebook szóvivője szerint az üzemeltető új technológiát vezet be, hogy megakadályozza az adatszivárgást. Azt nem lehet tudni, hogy mióta lopják az adatokat


A lap úgy tudja, a Facebook azonnali lépéseket foganatosított a szabályzatát megszegő alkalmazások megbénítására.

A világ legnépszerűbb közösségi portálján működő alkalmazásokat független szoftvercégek fejlesztik, és nem a Facebook.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.