MEO a malware-nek

Ártani csak pontosan, szépen: ellenőrzik a hackerek a vírusokat

Megváltozott az ún. "malware-ek", vagyis digitális kártevők gyártásának folyamata: már minőségellenőrzési fázis is van. A vírusírók egyre több fórumon és honlapon koordinálják a munkájukat egy olyan "vírus-tesztelő" program kifejlesztésére, amely még kiküldés előtt le tudja ellenőrizni a vírusokat.

2008.03.05 10:30ma.hu

"Egy olyan programról van szó, amely komoly vírusirtó szoftverek motorját használja, többek között a Panda Antivirus 2008-ét is" - mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. - "A vírus írója leteszteli a vírust, és megtudhatja, hogy az melyik antivírus szoftver védelmén fog nagy valószínűséggel átjutni. Ilyen módon gyakorlatilag komoly tesztfázis előzi meg a vírus szabadon engedését; ez azért már több mint ijesztő."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.