Így nézne ki egy mobiltelefon 1977-ben

Hogy néznének ki a mai kütyük anno?

Telefon, hordozható zenelejátszó, laptop - modern kori életünk eszközei a múlt század hetvenes éveinek stílusába bújtatva.

2010.06.24 10:13terminal.hu

A ma harmincas éveiket taposók születésük idejére már nosztalgikus hangulatban gondolnak vissza - mégis csak eltelt egyharmadnyi évszázad 1977 óta.

Retró-érzésben amúgy sincs hiány napjainkban: az új évezredben egyre divatosabbá vált a múlt század egyes korszakainak felemlegetése, stílusjegyeinek újrafelhasználása.

Hasonló hangulat keríthette hatalmába Alex Varanese-t is, aki nemrég érdekes kollekcióval rukkolt elő.

A grafikus művész olyan nyomtatott reklámanyagokkal hívta fel magára a figyelmet, melyek a ma embere által kedvelt, gyakran használt négy elektronikus eszközt helyezi vissza a 33 évvel ezelőtti korba.


Varanese ALT/1977 nevű sorozata hordozható zenelejátszót (Pocket Hi-Fi), laptopot (Laptron 64), mobiltelefont (MobileVoxx) és kézi konzoljátékot (Microcade 3000) hirdet - a művész szerint nagyjából így néztek volna ki ezek az eszközök, ha a bő három évtizeddel ezelőtti technológia lehetővé tette volna előállításukat. Varanese a végletekig odafigyelt az apróságokra.

Például lejátszóján az Abba Dancing queen slágere szól, laptopján Basic-szerű programnyelv sorai olvashatók, konzolján pedig olyan játékok „játszhatók”, mint: Asterisk, Flogger, Place Invaders, Pung vagy Vac-Man.

Ezen a linken több kép látható - érdemes végigböngészni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.