Megszöktek az internetfüggő fiatalok az intézetből

Megszöktek az internetfüggő fiatalok az intézetből

Akár rabok a börtönből, úgy törtek ki fiatalok egy internetfüggőségről leszoktató intézetből Kínában.

2010.06.10 14:45MTI

A 14 szökevény megkötözte instruktorát, majd pedig elszelelt. A 15 és 22 év közötti ifjak azonban hamar visszakerültek az intézetbe, ahol folytathatják "rendes" életük: hajnali ötkor van ébresztő és katonai kiképzésszerű testedzések egész sora gazdagítja napi programjukat, továbbá filozófiafoglalkozás a klasszikus kínai tanokból. 

A leszoktató klinikák szigorúságuk ellenére nagyon népszerűek - a szülők körében. Kínában becslések szerint 24 millióra tehető azon gyerekek száma, akik világhálófüggők, és szinte éjjel-nappal számítógép előtt ücsörögnek. 

A 14 szökevény nem sok együttérzést kapott a szüleitől: mindegyikük visszaküldte csemetéjét - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.