Nem tudunk már élni net nélkül?

Addict: Tarol az internetfüggőség

Egyre többen vannak olyanok, akik nem tudják elképzelni életüket a világháló nélkül, és az internet hiányában komoly lehetőségekről maradnának le - derül ki egy most publikált tanulmányból.

2009.11.30 19:32ictpress

A Synovate piackutató cég tizenegy piacon és több mint 8500 tesztalany segítségével végzett felmérése rávilágít arra, hogy 2009-re az internet iránt már nagyobb igény mutatkozik, mint az eddigi toplista vezető televízió iránt. A megkérdezettek hetven százaléka azt nyilatkozta, hogy ma már nem tudna élni internet nélkül, a második helyre befutó televízió kapcsán pedig hatvankilenc százalék vélekedett hasonló módon.

A legnagyobb netfüggőség a jelentés készítői szerint jelenleg az Egyesült Királyságban tapasztalható, ahol is a felhasználók kilencvenkét százaléka nevezte létszükségletnek a világhálót, majd pedig a kilencvenegy százalékos spanyolok, a kilencven százalékos ausztrálok, illetve a nyolcvankilenc százalékon álló hollandok és amerikaiak következnek a sorban. Érdekesség, hogy a mobiltelefon függőség jelentősen le van maradva az internet mögött.

A felmérés alapjául szolgáló tizenegy ország közül Kínában tartják a legfontosabbnak a kommunikáció ezen fajtáját, ahol is a megkérdezettek hetven százaléka nyilatkozta azt, hogy nem tudna élni a mobilja nélkül. Viszonylag magas a mobiltelefon függőség Hongkongban (ötvenkilenc százalék), illetve Tajvanon (ötvennégy százalék) is. A nyomtatott média népszerűsége ugyancsak Kínában a legnagyobb: a kínaiak ötvenöt százaléka nem tudná elképzelni az életét napilapok nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.