Egy évet kapott a Névtelen Támadó

Tom Cruise letiltva: behekkelték a szcientológusok honlapját

Szabadságvesztéssel és pénzbírsággal sújtották a szcientológusok honlapjára támadó hackert.

2010.05.27 08:09virushirado.hu

Az ügyészséggel kötött korábbi vádalkunak megfelelően hétfőn egy év letöltendő börtönbüntetést kapott a Los Angeles-i kerületi bíróságon a 21 éves Brian Thomas Mettenbrink. A névtelen fellépésükről ismert, "Anonymous" online anarchista közösség nebraskai hackerének a rácsok mögül szabadulva újabb egy évet pártfogói felügyelet alatt kell majd töltenie - továbbá 20 ezer dollár kártérítés megfizetésére is kötelezték, amiért részt vett a Szcientológia nevű ellentmondásos vallási vállalkozás webhelye ellen két éve indított feltörésben és DDoS hálózati támadásban.

Az ítélet nagyjából megfelel a tiltakozó csoport másik, már korábban elítélt tagjára, Dimitrij Guznerre kirótt büntetésnek - Gary Feess bíró kijelentése szerint enyhébb elbírálásra nem volt lehetőség, mivel az elkövetés jellege gyűlölet-bűncselekményre utalt.

Az Anonymous tiltakozó csoport 2008. elején egyik legfőbb céljává tette a sokak által veszélyes szektának tartott Szcientológiai Mozgalom megbuktatását - miután a Hubbard-féle "tudományos egyház" agresszív jogi fellépéssel letiltatott egy netre került videót, amelyben ismert hívük, Tom Cruise filmszínész különös érvekkel népszerűsíti a dianetikus tanítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.