Xenu szóhoz se jut

"Gazemberséget terjeszt": betiltanák a bajorok a szcientológiát

A bajor tartományi belügyminiszter ismét síkraszállt a szcientológia egyház németországi működésének betiltásáért.

2010.04.02 13:14MTI

A dpa hírügynökségnek adott interjúban Joachim Herrmann (CSU) "egyértelműen alkotmányellenes és embertelen szervezetnek" minősítette a szcientológiát, amely "hadilábon áll demokráciánk alapelveivel". Hangsúlyozta: "Ez nem egyház, hanem egy alkotmányellenes célokat követő szervezet".

A szcientológia nagy veszélyt jelent sok ember pszichéjére -
figyelmeztetett. Herrmann elismerte, hogy Németországban egyelőre nincs meg a politikai többség a tiltás keresztülvitelére. Ennek ellenére a tartományi belügyminiszterek körében újra és újra meg fogják vitatni ezt az intézkedést. Szerinte már önmagának a tiltásról szóló vitának is elrettentő hatása van. "Ily módon még több embert tudunk távol tartani a szcientológiától" - mondta.

A belügyminiszter üdvözölte az ARD televízióban szerda este sugárzott Bis nichts mehr bleibt (Míg végül semmi sem marad) című dokumentumfilmet, amely egy, a szcientológia szektából kivált család drámai sorsát mutatta be. A film - mondta - végül is nagyszámú közönséggel értette meg a szcientológia veszélyeit, és egyidejűleg világossá tette, miféle "gazemberséget" terjeszt ez a szervezet a "tanításaként".

Teljesen abszurdnak nevezte, hogy az Egyesült Államok a vallásszabadság megsértésének minősíti a szcientológiával szembeni fellépést Németországban, csak azért, mert a tengerentúl ezt a szervezetet vallási közösségként ismerik el. A

szcientológiának azonban - hangsúlyozta - "egyáltalán semmi köze sincs más vallásokhoz". A szcientológia arra törekszik, hogy beépüljön a társadalomba, ami - legalábbis Németországban - eddig nem sikerült neki. Eddig a hatóságoknak, mindenekelőtt a belső elhárításnak, sikerült ezt megakadályozni - hangsúlyozta a belügyminiszter. A harcot tovább folytatják - tette hozzá.

A szcientológiai egyház közleményében "olcsó populizmusnak" nevezte Herrmann nyilatkozatát, és azzal vádolta a minisztert, hogy "valótlan és hamis információkat add tovább, ahelyett, hogy korrigálná azokat, hiszen a szcientológiáról helytálló információk állnak rendelkezésre".

Az ARD-n vetített filmet rekord számú (8,69 millió) néző, azaz a tévéző közönség 28,3 százaléka kísérte figyelemmel, miközben a csatorna szerda esti filmjeire általában 4-6 millió néző kíváncsi. A többi országos sugárzású tv-adó (ZDF, RTL, SAT1, PRO7, Vox) műsora szerdán este egyenként 2,02 és 2,89 millió közötti nézőszámot vonzott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.