A 6-os sebezhető volt...

Internet Explorer 8: A világ legnépszerűbb böngészője!

Az Internet Explorer (IE) 8-as változata lett a világ legnépszerűbb böngészője, miután fény derült a korábbi piacvezető 6-os változat sebezhetőségére.

2010.02.03 13:45MTI

A Microsoft böngészőjének legutóbbi változata a januári adatok szerint 22,3 százalékos piaci részesedéssel került az első helyre - derül ki a NetApplications piackutató felméréséből. A sokáig első helyen szereplő IE6 a Google elleni támadás után vesztett népszerűségéből. A szoftverhez készült javítócsomag ellenére a Microsoft is a böngésző frissítésére ösztönözte a felhasználókat, miközben a német és a francia kormány az Internet Explorert helyettesítő más szoftvereket, mint például a Firefox vagy a Google Chrome böngészőt ajánlották.

A kampány eredményeként világviszonylatban az IE6 népszerűsége januárban 20,1 százalékra esett vissza. A közel kilenc évvel ezelőtt megjelent szoftvert március elsejétől a Google alkalmazásai sem támogatják, jóllehet Nagy-Britanniában még mindig közel 300 ezer egészségügyi dolgozó ezt a régi verziót használja.

A brit egészségügyi minisztérium elsősorban az IE6 biztonsági hiányosságai miatt ösztönzi a kórházakat szoftver cseréjére - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

A legfrissebb adatok szerint a Google Chrome 3,9 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak, míg a Firefox 17,1 százalékkal részesedik a böngészők piacából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.