A kormány nem ajánlja a Microsoft böngészőjét

Komoly biztonsági rés az Internet Explorerben

A német kormány arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy saját biztonságuk érdekében ne használják a Microsoft jól ismert böngészőjét, és inkább keressenek valamilyen alternatív megoldást.

2010.01.18 11:03ictpress

A hivatalos figyelmeztetést az ország Információ Biztonsági Szövetségi Irodája adta ki, melyből többek közt kiderül, hogy a Google ellen a közelmúltban indított támadásokban fontos szerepet játszott az Internet Explorer sebezhetősége. A kormányzati szerv szerint jelenleg egyáltalán nem biztonságos a 6-os, 7-es, illetve 8-as verziójú Explorer használata.

A Microsoft szerint korántsem olyan vészes a helyzet, mint amilyennek tűnik, a felhasználók pedig nyugodtan használhatják tovább megszokott IE böngészőjüket, és mindössze annyit kell csak tenniük, hogy megemelik a szoftver biztonsági szintjét. A hivatal által említett támadások nem átlagos felhasználók, vagy fogyasztók ellen irányultak - nyilatkozta a vállalat német részlegének szóvivője, aki elmondta, hogy a Microsoft szerint az átlag felhasználókat semmilyen veszély sem fenyegeti.

Független biztonsági szakértők szerint azonban igenis valós problémát jelent a sebezhetőség, főleg amiatt, mert nemrégiben az internetre is felkerült, hogy azt pontosan hogyan lehet kihasználni támadásokra. A browser biztonsági szintjének közepesről magasra történő állítása ugyan segíthet, ez azonban csökkenti a szoftver funkcionalitását és blokkolja egyes site-ok működését.

A Microsoft általában havonta egyszer szokott komolyabb frissítéseket kiadni, még pedig az úgynevezett "patch kedd"-en. Ilyen nap legközelebb február 9-én lesz, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a felhasználók egészen addig védtelenek maradnak-e, vagy pedig a Microsoft már hamarabb orvosolni tudja a problémát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.