Tovább nő a Tűzróka népszerűsége

A Firefox legyőzte az Internet Explorert!

Most először fordult elő, hogy a Firefox beelőzte régi nagy riválisát.

2009.11.06 12:46ictpress

A legfrissebb felmérések szerint 2009 októbere volt az első olyan hónap, amikoris világszerte többen használtak valamilyen Firefox böngészőt (23,83 százalék), mint Internet Explorer 6-ot (23,3 százalék). Ez a beelőzés természetesen már jó előre látható volt, hiszen az IE6 egyre elavultabb browsernek számít, a Tűzróka népszerűsége pedig folyamatosan nő.

Ha a böngészőpiac egészét nézzük, a Microsoft továbbra is jól tartja magát, hiszen az Internet Explorer jelenleg mintegy 64,64 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a Firefox pedig 24,07 százalékkal áll a második helyen. A bronzérmes jelenleg az Apple-féle Safari, a dobogóról lecsúszottak táborában pedig a 3,58 százalékos Google Chrome, illetve a 2,17 százalékon álló Opera található.

Az Internet Explorer tekintetében a 6.0 viszí a prímet a maga 23,3 százalékával, majd pedig a 7.0 (18,16 százalék), illetve a 8.0 (18,12 százalék) következik a sorban. Firefox fronton a legújabb, 3.5-ös verzió tarol 13,9 százalékos részesedéssel, aztán pedig a 8,79 százalékos 3.0, illetve az 1,14 százalékos jó öreg 2.0 sorakozik mögötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.