A Yahoo nem kalózkodik

A Yahoo nem ismeri a legnagyobb torrentportált

Érdekes jelenségre figyeltek fel azok, akik a Yahoo segítségével próbáltak a PirateBay, a legismertebb torrentportál nyomára akadni. A kereső konzekvensen mellőzi az ide mutató találatokat - legfeljebb a Wikipedia vonatkozó szócikkét találja meg.

2008.02.20 18:49ma.hu

Ha valaki a Yahoon a Pirate Bayre keres, nem az oldalhoz vezető linket talál, hanem az azt említő cikkeket - esetleg aloldalakat, ha ügyesen alakítja a keresési kifejezést. Ezt persze már tapasztalták az oldalnál (a Wikipedia-szócikk már tárgyalja is az eltávolítást), és nincsenek elragadtatva a megoldástól.

A Brokep nickű adminisztrátor egyenesen a rugalmatlan szigoráról ismert Kínához hasonlította a keresőoldalt - hozzátéve azt, hogy az elérést nem a szolgáltatóknak, hanem az államoknak kellene szabályozni.

Külön érdekesség, hogy egyéb torrentportálokra (így például a Mininovára könnyedén rá lehet találni).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.