4096x2160 képpont felbontású projektor japánoktól

Az Epsonnál múlt idő a Full HD

A Seiko Epson Corporation kifejlesztette a világ első 4096x2160 képpont felbontású, magas hőmérsékletű poliszilikon (HTPS) felhasználásával készült TFT folyadékkristályos paneljét 3LCD projektorok számára.

2009.11.13 17:41ma.hu

A kivetítőket egyre szélesebb körben használják, az üzleti prezentációkon kívül manapság mind nagyobb szerephez jut az osztálytermekben, előadótermekben, tömegrendezvényeken és az otthonokban is, ahol mind több HD-felbontású műsor érhető el.

Az 8,85 megapixel felbontású új 4K panel négyszer olyan részletes – ezáltal jelentősen jobb minőségű – képet nyújt, mint a full HD technológia (1920 x 1080, 2,1 megapixel), így ideális megoldást jelent olyan különleges alkalmazások számára, mint az ipari és építészeti tervezés és szimuláció, valamint az olyan előadások, ahol egyszerre négy full HD képet vetítenek ki.

Az Epson a C2 Fine technológiát alkalmazta a panel elkészítése során, és kifejlesztett egy olyan új, erre a felbontásra optimalizált vezérlési eljárást, amely lehető teszi, hogy a különlegesen magas felbontásban kivetített képek kivételes fényerővel és kontraszttal rendelkezzenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.