Ennyit mondunk csak: 16,3 megapixel

Budapesten a vadonatúj Canon tükörreflexes

A Canon a nemzetközi debütálással egy időben Budapesten is bemutatta vadonatúj profi DSLR masináját.

2009.10.23 18:56ictpress

Lató Péter, a Canon munkatársa a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az EOS 1D Mark IV kifejlesztésekor három fő tényezőnek szenteltek kiemelt figyelmet, melyek a következők: sebesség, teljesítmény és tartósság. Az elmúlt időkben már több mint 56 millió SLR, illetve 16 millió DSLR készüléket eladott Canon legfrissebb fejlesztésének lelke egy 16,3 megapixeles felbontású, APS-H CMOS szenzor, mely 1,3x-os szorzótényezővel rendelkezik.

A kettős DIGIC 4 processzor egyrészt nagy működési sebességet, másrészt kiváló képminőséget eredményez. Sorozatfelvételi módban akár 10 képkocka/másodperc sebesség is elérhető, a fényérzékenység pedig ISO50 és ISO102400 között állítható - a képzaj kordában tartásáról pedig intelligens képzajcsökkentő technológia gondoskodik. A minden körülmények között pontos fókuszálás záloga a teljesen új, 45 pontos AF rendszer, illetve a szpot AF funkció. Az SD/CF kártyára mentett képeket 3 colos méretű VGA kijelzőn lehet megtekinteni, videó módban pedig maximum full HD felbontást kínál a készülék. Az időjárásálló kivitelű, speciális szigetelést kapott EOS 1D Mark IV-hez kiegészítőként egy új Wi-Fi transzmitter is vásárolható.

A 14 bites A/D konverterrel felvértezett új Canon DSLR végfelhasználói ára 4900 euró körül fog alakulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.