Mélyről már csak felfelé vezet az út

Fellendülést vár a Canon a fogyasztói piacon

Miközben az irodai eszközök, például a nyomtatók iránt tovább csökken a kereslet a gazdasági válság miatt, a fogyasztói termékek piaca már elérte a mélypontot, s ezért itt már fellendülést vár a Canon - mondta Moravcsik László, a társaság magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

2009.05.19 12:00MTI

Hozzátette, hogy a Canon Hungária Kft. a tervnél jobban teljesített az első negyedévben, és a bázishoz képest is nagyobb bevételt ért el. Az ügyvezető közölte, hogy miközben a Canon az idén világméretekben 172 milliárd jenes költségcsökkentést hajt végre a gazdasági válság miatt, 98 milliárd jenről 110 milliárd jenre emelte éves profit-várakozását


A  Canon az első negyedévben 20 milliárd jen működési eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 171 milliárd jennel. A nyereség visszaesésében jelentős szerepet játszik, hogy a cég bevétele mintegy 30 százalékkal csökkent az első három hónapban a múlt év hasonló időszakához képest. Moravcsik László egy felmérést ismertetve elmondta, jóllehet a kis- és közepes cégek körében a túlélés egyik kulcsa a mindennapi működés racionális szabályozása, a cégek 60 százalékának nincs átgondolt nyomtatási stratégiája, s ezért a szükségesnél tízszer több nyomatot készítenek. 

A költségcsökkentés egyik egyszerű módja az irodai nyomtatás aktív felügyelete, mivel például 10-30 százalékkal is mérsékelhető az ezzel kapcsolatos rendszeres kiadás. További mintegy 30 százalékos megtakarítást lehet elérni a papírra költött összegből akkor, ha a kétoldalas nyomtatást teszik alapértelmezetté a gépeken. Az ügyvezető kifejtette, mindez azért fontos, mert a Canon felmérése szerint egy kis- vagy közepes vállalkozás esetében a nyomtatási költségek elérhetik a bevétel 3 százalékát, aminek a 30 százaléka megtakarítható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.