Nyomtatás úton-útfélen

Hordozható fotónyomtatók a Canontól

Rögtön kétféle verzióban kínálja új hordozható masináit a Canon, melyek közül az egyiket belső memóriával is felszerelt.

2008.08.27 08:43koac, ma.hu

A Canon a keddi nap folyamán jelentette be, hogy piacra dobja két új SELPHY hordozható fotónyomtatóját – a hordozhatóságra elsősorban a készülékek „füle” utal – melyek az ES3 és az ES30 nevet kapták. Első ránézésre a két gép szinte teljesen egyformának tűnik, de valójában azért akad néhány lényeges különbség köztük.

Az ES3 a drágábbik masina, ennek következtében ő egy a testvéréhez képest nagyobb, 3.5 hüvelykes kijelzőt kapott, míg az ES30-ason egy fél hüvelykkel kisebb képernyőt találunk. Lényegi különbség még a két gép között, hogy az ES3 belsejében egy 1 gigabájtos flash memóriát is találunk, amely főleg arra szolgál, hogy néhányat a számunkra fontosabb képek közül mindig magunknál tarthassunk, és bármikor kinyomtathassuk őket. Na, ez az opció nem létezik a 30-asnál, abban a készülékben ugyanis nincs belső memória.

Ezen kívül a fontosabb kérdésekben nincs eltérés a printerek között. Mindkettőben találhatunk egy kártyaolvasót, melybe 15 különféle kártyát passzírozhatunk és természetesen mindkét gép PictBridge kompatibilis, ami annyit takar, hogy képesek vagyunk a számítógép használatba vétele nélkül is nyomtatni mondjuk egy mobiltelefonról USB vagy memóriakártya segítségével. Valljuk be, ezen funkció megléte nélkül nem is igen lehetne kiadni egy hordozható nyomtatót.

A printerek egyébként októbertől lesznek megvásárolhatóak, mégpedig 149.99 (ES30) és 199.99 (ES3) dolláros áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.